Alépítményi szigetelések

4_b

Talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés: épületszerkezetek közötti, talajnedvesség párolgása ill. a talajvízből kapillárisan felszívódó nedvesség ellen, melyek nem rendelkeznek hidrosztatikai nyomással, készülhet vízzáró vagy teljesen vízhatlan szigetelés.

Talajvíz elleni szigetelés: az épületszerkezetekre –a bemerülési mélységtől függő- hidrosztatikai nyomással rendelkező víz elleni szigetelés. Takart szerkezet lévén, nagyobb odafigyelést és precizitást igényel.

Zöldtető

zöldtető (B)

A zöldtető, hasznosított, növényzettel telepített, járható lapostető, mely készülhet lakóépületek, társasházak, irodaépületek különböző szintjeire. Így akár az emeleti teraszunkra kilépve is egészségesebb, megnyugtatóbb zöld környezet vehet körül minket.

Ez a technológia –takart szerkezet lévén- nagyobb odafigyelést és precizitást igényel. Zöldtető szigetelés készülhet két- vagy több rétegű bitumenes lemezből vagy egy rétegben PVC szigetelő lemezből. Nagyon fontos, hogy csak FLL vagy azzal egyenértékű tanúsítással rendelkező, gyökérálló szigetelőanyagok kerülhetnek beépítésre.

Fordított rétegrendű tető

fordított tető (B)

A kaviccsal vagy járólapokkal leterhelt hőszigetelés a vízszigetelés fölött helyezkedik el, ezáltal védi a mechanikai sérülésektől és az UV sugárzástól. Ez a megoldás is alkalmazható, ha a lapostetőnket nem régen újítottuk fel és most szeretnénk a hőszigetelését is fokozni

Egyenes rétegrendű tető

nagyobb tetők (B)

A legjobban elterjedt megoldás, kisebb garázstetőktől a nagyobb felületű társasházi, ill. csarnoktetőkig, ahol a hőszigetelés a vízszigetelés alatt van. A bitumenes vízszigetelés készülhet két rétegben vagy egyrétegű alkalmazásra minősített anyagból, egy rétegben, járható és nem járható kivitelben.

Kérjen ingyenes visszahívást!